Tuottavat ja pitkäikäiset ratkaisut

niin isoihin kuin pieniinkin kohteisiin

Auramaa Oy:n aurinkosähköjärjestelmä Porissa elintarviketerminaalin katolla

Kuljetusliike Auramaa asennutti Porissa sijaitseman terminaalinsa katolle 336 SolarThor -aurinkopaneelia, joiden nimellisteho on 109,2 kWp. Auramaa on yksi Suomen suurimmista logistiikka-alan yrityksistä, joka toimii osana Kaukokiito-ketjua. Nykyaikaisen kuljetuskaluston lisäksi Auramaa panostaa kiinteistöissään ympäristöystävälliseen tekniikkaan. Jatkossa elintarviketerminaalin suurta kylmävarastoa viilennetään aurinkoenergialla.

Sinituotteen Kokemäen tehtaan katolla toimiva aurinkosähköjärjestelmän huipputeho on 300 kWp.  Noin tuhannen paneelin aurinkovoimalalla valmistetaan tiskiharjoja ja mattopiiskoja. Sinituotteen järjestelmä on mitoitettu niin, että tuotanto hyödyntää lähes kaiken paneeleista saatavan energian. 

 

Biolan Ekoasuminen asensi Paijan tilan pihattosikalan katolle 108 aurinkopaneelia. Paneeleiden kokonaispinta-ala on 178 neliötä. Paneeleilla tuotettua aurinkosähköä käytetään kaikkiin tilan toimintoihin. Uusi energiaratkaisu vähentää CO2-päästöjä ja näin osaltaan alentaa maatalouden ja elintarvikeketjun hiilijalanjälkeä.

 

Omakotitalot

Kuvassa tyyppillinen okt-kohde, jossa aurinkopaneeleita
on 10 kpl. Tärkeintä on oikean kokoinen järjestelmä jolla saadaan paras hyöty. Omakotitalossa se tarkoittaa
n. 15-20%:n leikkausta vuotuisesta energiatarpeesta
seuraavat 30-40 vuotta. Myös akkujärjestelmät ovat tulossa omakotitaloihin jolloin oman käytön osuutta ja järjestelmäkokoa voidaan halutessa kasvattaa.

 

Aurinkosähköjärjestelmä urheilukeskukseen.

Tali Sport Centerin 23 kW aurinkosähköjärjestelmä tuottaa ekologisesti sähköä liikuntatiloihin 85 SolarThor -paneelin voimalla. 

Laadukkaat aurinkopaneelit kestävät ja saavat hyvän takuun

Rivitalot ja asunto-osakeyhtiöt

Aurinkosähköinvestoinnin voi tehdä joko taloyhtiö tai osakas itse. Pekan aurinkosähköjärjestelmässä on 14 Solar Thor -paneelia, jonka kunkin teho on 375 W. ”Jo nyt keväällä energiaa tulee aurinkoisina päivinä jopa 25 kWh. Huhtikuussa kokonaistuotto oli 490 kWh,” Pekka kertoo.