Tuottavat ja pitkäikäiset ratkaisut

niin isoihin kuin pieniinkin kohteisiin

Auramaa Oy:n aurinkosähköjärjestelmä Porissa elintarviketerminaalin katolla

Auramaa Oy

Kuljetusliike Auramaa uskoo uusiutuvaan energiaan ja on investoinut aurinkosähkövoimaloihin terminaaleissaan. Uusimpana investointina Euran terminaaliin on asennettu yhteensä 253 aurinkopaneelia, joiden nimellisteho on 103,7 kWp. Auramaa on yksi Suomen suurimmista logistiikka-alan yrityksistä, joka toimii osana Kaukokiito-ketjua. Nykyaikaisen kuljetuskaluston lisäksi Auramaa panostaa kiinteistöissään ympäristöystävälliseen tekniikkaan. Aurinkosähkö lisää energiaomavaraisuutta ja on osa yhtiön vastuullisuusstrategiaa.

Yritykset

Itse tuotetun aurinkosähkön käyttö on yrityksille taloudellisesti kannattavaa, sillä ostosähkön sijaan yritys tuottaa itse puhdasta energiaa kattamaan toiminnassaan kuluvaa sähköä. Lisäksi omavaraisen, auringon voimalla tuotetun sähkön käyttö yrityksen toiminnassa on vahva viesti vastuullisuudesta. Aurinkosähköjärjestelmän hankkimalla yritys viestii yrityksen arvoista, kuten ympäristöystävällisyydestä ja vastuullisuudesta. 

Maatilat

Aurinkoenergian hyödyntäminen maatiloilla on kasvussa Suomessa. Aurinkopaneelien asennus tarjoaa maanviljelijöille kestävän energiaratkaisun, vähentää riippuvuutta sähköverkosta ja alentaa energiakustannuksia. Tämä ympäristöystävällinen investointi edistää maatilojen energiatehokkuutta ja -omavaraisuutta. 

Omakotitalot

Kuvassa tyyppillinen okt-kohde, jossa aurinkopaneeleita
on 10 kpl. Tärkeintä on oikean kokoinen järjestelmä jolla saadaan paras hyöty. Omakotitalossa se tarkoittaa
n. 15-20%:n leikkausta vuotuisesta energiatarpeesta
seuraavat 30-40 vuotta. Myös akkujärjestelmät ovat tulossa omakotitaloihin jolloin oman käytön osuutta ja järjestelmäkokoa voidaan halutessa kasvattaa.

 

Liiketilat

Toteututimme aurinkosähköjärjestelmä urheilukeskukseen. Tali Sport Centerin 23 kW aurinkosähköjärjestelmä tuottaa ekologisesti sähköä liikuntatiloihin 85 aurinkopaneelin voimalla.

Laadukkaat aurinkopaneelit kestävät ja saavat hyvän takuun

Rivitalot ja asunto-osakeyhtiöt

Aurinkosähköinvestoinnin voi tehdä joko taloyhtiö tai osakas itse. Pekan aurinkosähköjärjestelmässä on 14 Solar Thor -paneelia, jonka kunkin teho on 375 W. ”Jo nyt keväällä energiaa tulee aurinkoisina päivinä jopa 25 kWh. Huhtikuussa kokonaistuotto oli 490 kWh,” Pekka kertoo.