Aurinkosähköjärjestelmät mitoitetaan siten, että kaikki

aurinkosähköjärjestelmän tuottama energia pystytään hyödyntämään

Aurinkosähköjärjestelmät mitoitetaan siten, että kaikki aurinkosähköjärjestelmän tuottama energia pystytään hyödyntämään

Teollisuuden, maatalouden sekä kaupan aurinkosähköjärjestelmät tyypillisesti mitoitetaan siten, että lähes kaikki aurinkosähköjärjestelmän tuottama energia pystytään hyödyntämään heti kohteen omaan käyttöön. Tällöin sähkön ylituotantoa, eli sitä energiaa, jota ei pystytä hyödyntämään kohteen omaan käyttöön, tulee hyvin minimaalisesti. Tilanne on usein toinen kuluttajakohteissa, joissa sähkön tuotanto ja kohteen kulutus eivät aina kohtaa. 

Aurinkosähköjärjestelmän tuotanto keskittyy keskimääräisesti aikaan, jolloin kohteen energiankulutus on pienimillään, ja vastaavasti kohteen kulutus on suurinta silloin, kun aurinkosähköjärjestelmä tuottaa vähiten energiaa. Tuotannon omakäytön maksimoimiseksi, on yhtenä keinona varata aurinkosähköjärjestelmän ylituotanto energiavarastoon, jolloin se pystytään hyödyntämään myöhempänä ajankohtana kulutuksen ollessa suurempaa.

aurinkosähköjärjestelmän tuottama energia pystytään hyödyntämään
aurinkosähköjärjestelmän tuottama energia pystytään hyödyntämään

Solarwatt

SolarThor aurinkosähköjärjestelmien yhteydessä energiavarastona voidaan hyödyntää Saksalaisen Solarwatt GmbH:n valmistamaa sähkökemiallista MyReserve -litiumakkua. MyReserven suurimpana etuna kilpailijoihinsa nähden on se, että akut asennetaan aurinkosähköjärjestelmän tasasähköpuolelle, eli paneeleiden ja invertterin väliin. Tämä mahdollistaa akkujen helpon lisäämisen jo olemassa olevaan järjestelmään, ilman että vanhaa aurinkosähköinvertteriä joudutaan vaihtamaan uuteen. MyReserven litiumakut ovat modulaarisia, tarkoittaen että energiavarasto pystytään mitoittamaan juuri oikean kokoiseksi 2,4 kWh:n askeleilla. Kysy juuri sinulle sopivasta kokoista järjestelmästä asiantuntijoiltamme!

Lue lisää Solarwatt MyReserve akkujärjestelmästä täältä: Tulossa uusi tuote MyReserven korvaajaksi

Aurinkopaneelit

Invertterit

Kiinnitys

Akut

Ohmpilot

Wattpilot