Aurinkosähköjärjestelmät mitoitetaan siten, että kaikki

aurinkosähköjärjestelmän tuottama energia pystytään hyödyntämään

Aurinkosähköjärjestelmät mitoitetaan siten, että kaikki aurinkosähköjärjestelmän tuottama energia pystytään hyödyntämään

Teollisuuden, maatalouden sekä kaupan aurinkosähköjärjestelmät tyypillisesti mitoitetaan siten, että lähes kaikki aurinkosähköjärjestelmän tuottama energia pystytään hyödyntämään heti kohteen omaan käyttöön. Tällöin sähkön ylituotantoa, eli sitä energiaa, jota ei pystytä hyödyntämään kohteen omaan käyttöön, tulee hyvin minimaalisesti. Tilanne on usein toinen kuluttajakohteissa, joissa sähkön tuotanto ja kohteen kulutus eivät aina kohtaa. 

Aurinkosähköjärjestelmän tuotanto keskittyy keskimääräisesti aikaan, jolloin kohteen energiankulutus on pienimillään, ja vastaavasti kohteen kulutus on suurinta silloin, kun aurinkosähköjärjestelmä tuottaa vähiten energiaa. Tuotannon omakäytön maksimoimiseksi, on yhtenä keinona varata aurinkosähköjärjestelmän ylituotanto energiavarastoon, jolloin se pystytään hyödyntämään myöhempänä ajankohtana kulutuksen ollessa suurempaa.

BYD AKUT

SolarThor aurinkosähköjärjestelmien yhteydessä energiavarastona voidaan hyödyntää BYD akkuja. Akuston avulla aurinkopaneelien tuottama sähköenergia voidaan varastoida akkuihin ja hyödyntää näin energia täysin omaan käyttöön. BYD Battery Box Premium HVS -akut soveltuvat ON-Grid -aurinkovoimaloihin ja varavoimaratkaisuihin. Skaalautuvuutensa ansiosta HVS Battery Boxit ovat toimiva ratkaisu niin omakotitaloon kuin myös suurempiin teollisiin ja kaupallisiin sovelluksiin.

Lue lisää Solarwatt MyReserve akkujärjestelmästä täältä: Tulossa uusi tuote MyReserven korvaajaksi

Aurinkopaneelit

Invertterit

Kiinnitys

Akut

Ohmpilot

Wattpilot