Vastuullista ja uusiutuvaa energiaa

Aurinkopaneelit omakotitaloon

aurinkopanelit omakotitaloon

Tee ympäristöystävällinen ja kannattava investointi

Oletko harkinnut aurinkopaneeleiden hankkimista omakotitaloon? Aurinkopaneelit omakotitaloon ovat useimmiten järkevä, taloudellinen ja ympäristöystävällinen vaihtoehto sähköenergian tuottamiseen.

Lue lisää siitä, mitä sinun täytyy ottaa huomioon, kun harkitset aurinkosähköjärjestelmää omakotitaloon.

Kannattaako hankkia aurinkopaneelit omakotitaloon? 

Yleensä kyllä. Kun hankit omakotitaloosi aurinkosähköjärjestelmän, saat paitsi taloudellista etua, myös sähköntuotannon omavaraisuusasteesi kasvaa. Käyttämäsi sähkö on lisäksi entistä vastuullisemmin tuotettua.

Taloudelliseen kannattavuuteen vaikuttaa esimerkiksi eri seikat sähköenergian hinnasta omaan sähkönkulutukseen. Oikein mitoitettu aurinkosähköjärjestelmä maksaa itsensä takaisin ajan myötä.

Uusiutuvaa energiaa omakotitaloon aurinkosähköjärjestelmän avulla

Aurinkopaneelit yleistyvät omakotitalojen katoilla. On helppo ymmärtää aurinkosähköjärjestelmien kasvanut suosio: ihmiset ovat entistä kiinnostuneempia puhtaasta ja uusiutuvasta energiasta.

Kun rakennat oman aurinkovoimalan aurinkopaneelien avulla, tuotat sähköä itsellesi entistä ekologisemmin ja pienennät hiilijalanjälkeäsi. Parhaimmillaan tuotat hetkellisesti suurimman osan käyttämästäsi sähköstä itse, esimerkiksi muutaman tunnin tai päivän ajan.

Kun rakennat oman aurinkovoimalan aurinkopaneelien avulla, tuotat sähköä itsellesi entistä ekologisemmin ja pienennät hiilijalanjälkeäsi. Parhaimmillaan tuotat hetkellisesti suurimman osan käyttämästäsi sähköstä itse, esimerkiksi muutaman tunnin tai päivän ajan.

Aurinkopaneelit omakotitaloon – taloudellinen päätös

Aurinkopaneelien asentaminen on järkevä taloudellinen päätös. Kun aurinkopaneelien määrä on mitoitettu oikein ja käytät pääosin tuottamasi sähkön itse, pääset lopulta tilanteeseen, jossa olet maksanut aurinkopaneelien hankintahinnan ja asennuksen niiden tuottamalla energialla.

Säästö riippuu esimerkiksi talon lämmitysmuodosta ja sähkön kulutuksesta, sähköenergian ja sähkönsiirron hinnasta sekä aurinkosähkön tuotanto-olosuhteista.

Omakotitalon aurinkopaneelien takaisinmaksuaika

Aurinkosähköjärjestelmän takaisinmaksuaika on pääsääntöisesti omakotitaloasujalla 7–15 vuoden haarukassa. Takaisinmaksuajan tarkka arviointi on vaikeaa, koska siihen vaikuttaa niin moni muuttuja, kuten sähkön markkinahinnan kehitys.

Hyvät aurinkopaneelit ovat osa laadukasta aurinkosähköjärjestelmää
Aurinkosähköjärjestelmään tarvitaan kattokiinnitysjärjestelmä, invertteri sekä turvakytkin.

Mistä omakotitalon aurinkosähköjärjestelmä koostuu?

Omakotitalon aurinkosähköjärjestelmän näkyvin osa ovat aurinkopaneelit, jotka sijoitetaan useimmiten omakotitalon, tai varastorakennuksen katolle. 

Aurinkopaneelit yksinään eivät kuitenkaan riitä aurinkosähkön tuottamiseen, vaan tämän lisäksi tarvitaan kattokiinnitysjärjestelmä, invertteri sekä turvakytkin.

Aurinkopaneelien asennus omakotitalon katolle on helppoa, mutta ennen asennusta kannattaa tarkistaa katon kunto. Aurinkopaneelit on järkevää asentaa vain hyvässä kunnossa olevaan kattoon – katon huolto tai uusiminen kannattaa toteuttaa ennen aurinkopaneelien asennusta. Asennuksen jälkeen aurinkopaneelit ovat hyvin huoltovapaita.

Kuinka paljon aurinkopaneeleita omakotitaloon tarvitsee?

Mietityttääkö, mikä määrä aurinkopaneeleita on sinun tarpeisiisi riittävä määrä? Kun hankit aurinkosähköjärjestelmän kauttamme, asiantuntiijamme laskevat, paljonko aurinkopaneeleita sinun on järkevää hankkia.

Pääasiassa aurinkosähköjärjestelmät omakotitaloihin mitoitetaan siten, että ne tuottavat riittävästi energiaa kattamaan suurimman osan kotona käyttämästäsi energiasta. 

Se, paljonko sähköä järjestelmä tuottaa, riippuu paitsi aurinkopaneelien määrästä ja koosta, myös siitä, miten paneelit on sijoitettu ja siitä, missä asut. Aurinkopaneelien kannattavuuslaskelmat kannattaa siis aina teettää ammattilaisella.

Omakotitalo jossa aurinkopaneelit katolla
Laadukkaat Winaicon aurinkopaneelit
Laadukkailla Winaicon aurinkopaneeleilla on 25 vuoden takuu.

Luotettavat ja huoltovapaat aurinkopaneelit

Aurinkopaneelit ovat pitkäikäinen ja huoltovapaa hankinta. Myönnämme SolarThor-järjestelmien aurinkopaneeleille 25 vuoden tuotetakuun ja 25 vuoden tehotuottotakuun.

Tuotetakuu tarkoittaa aurinkopaneelien teknistä takuuta. Tehotuottotakuun ansiosta varmistat, että paneelit tuottavat sähköä seuraavan 25 vuoden ajan vähintään 85,28 % valmistajan ilmoittamasta nimellistehosta.

Aurinkopaneelit taloyhtiöön

Hyödynnä aurinkopaneelien kotitalousvähennys

Tiesitkö, että voit saada kotitalousvähennystä aurinkopaneelien hankintaan? 

Kotitalousvähennys koskee työn osuutta ja vuonna 2023 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 euroa henkilöltä 100 euron omavastuulla. Työn osuudesta saa vähentää 40 prosenttia. 

Kotitalousvähennyksestä voit lukea lisää Veron sivuilta.

Aurinkopaneelit apuna omakotitalon myynnissä

Omakotitalon aurinkosähköjärjestelmää voi pitää investointina, joka nostaa talon jälleenmyyntiarvoa. Tänä päivänä useat ostajat arvostavat entistä vihreämpiä tapoja tuottaa energiaa, niinpä vanhankin omakotitalon arvoa voi nostaa hankkimalla aurinkopaneelit.

Etenkin suorasähköllä lämpenevien omakotitalojen kohdalla aurinkosähköjärjestelmän asentaminen voi houkutella lisää ostajia.

Lue lisää laadukkaista Winaicon paneeleistamme!

Miten edetä aurinkopaneelien hankinnassa?

Haluatko kuulla lisää siitä, sopivatko aurinkopaneelit omakotitaloosi? Jätä meille yhteystietosi verkkosivujemme kautta, tai soita meille suoraan numeroon 040 158 9925 ja jutellaan lisää.