Kannattava investointi syntyy laadusta

Aurinkopaneelit yrityksille

Kannattavan investoinnin aurinkopaneelit

Oletko harkinnut aurinkopaneelien hankkimista yritykselle? Aurinkosähkön käyttäminen mahdollistaa kaiken kokoisille yrityksille hiilijalanjäljen pienentämisen ja energiaomavaraisuuden kasvattamisen sähkölaskun pienentyessä. Oikein mitoitettu aurinkovoimala on kannattava investointi.

Miksi yrityksen kannattaa hankkia aurinkopaneelit?

Aurinkopaneelit ja omavaraisen, auringon voimalla tuotetun sähkön käyttö yrityksen toiminnassa on vahva viesti vastuullisuudesta. Aurinkopaneelit hankkimalla yritys viestii yrityksen arvoista, kuten ympäristöystävällisyydestä. Oma aurinkovoimala kertoo myös yrityksen edelläkävijyydestä. 

Ympäristönäkökulmien lisäksi itse tuotetun aurinkosähkön käyttö on taloudellisesti kannattavaa, sillä ostosähkön sijaan yritys tuottaa itse puhdasta energiaa kattamaan toiminnassaan kuluvaa sähköä.

Kuinka ekologinen vaihtoehto aurinkopaneelit yritykselle ovat?

Aurinkoenergia on päästötöntä energiaa. Aurinkopaneelien asentamisen jälkeen yritys tuottaa osan, tai parhaimmillaan pääosin kaiken, käyttämästään energiasta ilman hiilidioksidipäästöjä. 

Vaakakupissa painavat kuitenkin aurinkopaneelien, inverttereiden ja muiden laitteiden valmistamiseen kulutetut resurssit ja ympäristövaikutukset. Aurinkopaneelien valmistamista kehitetään jatkuvasti, joten laitteiden valmistuksen ympäristövaikutukset pienenevät uusien innovaatioiden myötä. Ekologisuuden puolesta puhuu myös aurinkosähköjärjestelmien pitkäikäisyys ja järjestelmän huoltovapaus. 

Laadukkaat aurinkopaneelit ovat kokonaiskuvassa ekologinen tapa lisätä yrityksen energiatehokkuutta.

Kuinka taloudellinen vaihtoehto
aurinkopaneelit yritykselle ovat?

Aurinkojärjestelmän taloudellista näkökulmaa pohtiessa on tärkeää huomioida, että taloudellisin aurinkosähköjärjestelmä on mitoitettu oikein ja se vastaa yrityksen tarpeita. Aurinkosähköjärjestelmän hankkiminen on suurin investointi mikä aurinkosähköön siirtymiseen liittyy. Aurinkopaneelien lisäksi järjestelmään kuuluu invertteri ja kiinnikkeet

Järkevintä on toteuttaa sen suuruinen järjestelmä, että yritys pystyy toiminnassaan käyttämään suurimman osan tuottamastaan energiasta itse. Tällöin säästetään sähkönsiirrossa, sähköenergiassa ja esimerkiksi sähköverosta aiheutuvissa kustannuksissa. Tuotettua ylijäämäenergiaa voi myydä sähköyhtiölle, mutta myynti ei ole niin kannattavaa, että sen vuoksi kannattaisi tehdä omiin tarpeisiin nähden liian iso aurinkovoimala.

Asiantuntijamme auttavat aurinkosähköjärjestelmän kannattavuuslaskelman laatimisessa. Aurinkosähköjärjestelmä on pitkän ajan investointi, joka tuottaa tasaisesti aurinkosähköä. Sitä, paljonko aurinkovoimalan avulla säästää, on vaikeaa laskea tarkkaan, sillä siihen vaikuttaa muun muassa sähkön hinnan vaihtelut ja sähkönsiirron hinta. 

Kustannussäästöt aurinkopaneelien asentamisen jälkeen alkavat parhaimmillaan jo ensimmäisenä päivänä. Itse tuotettua energiaa on reilusti edullisempi käyttää verkosta ostettuun sähköön verrattuna.

Aurinkosähköjärjestelmää hankkiessa kannattaa pitää mielessä, että Suomen oloissa aurinkosähkö on täydentävä energiamuoto, jonka avulla harvemmin saavutetaan nopeita voittoja vaan säästöt syntyvät vuosien aikana.

Investoi aurinkosähköön

Pääsääntöisesti yritysten on kannattavaa investoida aurinkovoimalaan. Asiantuntijan toteuttaman kannattavuuslaskelman mukainen aurinkosähköjärjestelmä on lähtökohtaisesti yritykselle kannattava investointipäätös.

Aurinkosähköjärjestelmän voi asentaa kaiken kokoisille yrityksille. Erityisen hyvin aurinkopaneelit hyödyttävät isoja kohteita, joissa sähkönkulutus niin vuositasolla kuin päivittäin on suurta.

Tutustu Sinituotteen aurinkovoimalaan

Meillä on usean vuoden kokemus aurinkosähköjärjestelmien asennuksesta eri yrityksille. 

Olemme asentaneet esimerkiksi lähes 1 000 aurinkopaneelia kattavan aurinkosähköjärjestelmän Sinituotteen tehtaalle Kokemäelle. 

Sinituotteen aurinkojärjestelmän koko on mitoitettu siten, että tehtaan tuotanto pystyy hyödyntämään suurimman osan paneeleista saatavasta energiasta. Energian avulla valmistetaan suomalaisten kodeista löytyviä siivousvälineitä, kuten tiskiharjoja ja monitoimimoppeja.

Aurinkovoimalat maatalouteen

Aurinkojärjestelmät ovat erinomainen vaihtoehto maatiloille, joissa tilaa ja rakennuksia on usein paljon. Aurinkojärjestelmään investoimisen puolesta puhuu myös se, että maatiloilla sähkönkulutus on pääsääntöisesti korkeaa.  

Maatilojen on mahdollista hakea aurinkoenergiainvestointeihin maatalouksille suunnattua investointitukea.

Energiatuki yrityksille

Yrityksiä halutaan kannustaa siirtymään vihreämpään energiantuotantoon. Energiatukea voidaan myöntää yritysten hankkeisiin, jotka edistävät energiansäästöä tai uusiutuvan energian tuotantoa tai käyttöä. Myös hankkeet, joiden avulla tehostetaan energian tuotantoa tai käyttöä tai jotka tukevat energiajärjestelmien muuttumista vähähiilisimmiksi voivat saada energiatukea. 

Aurinkosähköjärjestelmän hankinnan kannattavuuteen vaikuttaa myös energiatuki. Energiatuen ansiosta aurinkosähköjärjestelmää ei tarvitse rahoittaa kokonaan itse.

Kannattava investointi syntyy laadusta

Käyttämämme aurinkopaneelit ja muut komponentit ovat laadukkaita, huolella valittuja ja aikaa kestäviä. Olemme käyttäneet Winaicon aurinkopaneeleita jo vuodesta 2015. Paneelit sopivat hyvin Suomen muuttuviin olosuhteisiin.

Myönnämme paneeleille markkinoiden kattavimman takuun: SolarThor-järjestelmien aurinkopaneeleilla on 25 vuoden tuotetakuu ja 25 vuoden tehotuottotakuu sekä ilmainen kattava vakuutus ensimmäiselle vuodelle asennuksesta. Tehotuottotakuu varmistaa sen, että aurinkopaneelit tuottavat energiaa vielä 25 vuoden jälkeen vähintään 85,28 % nimellistehoon nähden.

Asennuskumppanimme ovat pitkän kokemuksen omaavia ammattilaisia. Olemme apunasi koko projektin ajan, jolloin pääset itse keskittymään omaan liiketoimintaasi.

Energiaomavaraisuus voi nousta aurinkopaneelien ansiosta jopa vuosikymmeniksi. Kun aurinkovoimala toteutetaan ja suunnitellaan laadukkaasti asiantuntijoiden toimesta, kestää se kymmeniä vuosia.

Aurinkopaneelimme on suunniteltu vaativia ääriolosuhteita silmällä pitäen. SolarThor -aurinkosähköjärjestelmissä käytettävät aurinkopaneelit ovat taiwanilaisen perheyhtiön Winaicon valmistamia. Olemme käyttäneet vuodesta 2015 lähtien saman toimittajan paneeleita. Siksi pystymme luottamaan paneeleiden toimintaan ja myöntämään niille markkinoiden kattavimman takuun.