Kuljetusliike lisäsi jälleen omaa aurinkoenergiaa – Uuden terminaalin katolle yli 250 paneelia

Auramaa-yhtiöt uskoo uusiutuvaan energiaan ja investoi Euran terminaaliin mittavan aurinkosähkövoimalan. Aurinkosähkö lisää energiaomavaraisuutta ja on osa yhtiön vastuullisuusstrategiaa.
Auramaa-yhtiöt on asennuttanut Euran terminaalin katolle yhteensä 253 aurinkopaneelia, joiden nimellisteho on 103,7 kWp. Euraan asennettu voimala oli järjestyksessään jo kolmas Auramaan aurinkosähköinvestointi. Aikaisemmat järjestelmät on asennettu Poriin ja Turkuun.
− Olemme olleet erittäin tyytyväisiä aurinkoenergiainvestointeihimme. Aurinkoenergian avulla olemme pystyneet säästämään 10 prosenttia Porin ja Turun terminaalien sähkön kulutuksessa. Ja se on merkittävä säästö, koska molemmissa kohteissa on suuret kylmävarastot, kertoo Auramaa-yhtiöiden henkilöstö- ja turvallisuuspäällikkö Jukka Vataja.
Jokainen aurinkosähköjärjestelmä suunnitellaan ja mitoitetaan yksilöllisesti. Euran terminaalissa aurinkosähköä hyödynnetään kaikkeen, mihin sähköä kuluu; niin lämmitykseen, valaistukseen kuin nosto-ovien käyttöön.

− Kun järjestelmää lähdetään suunnittelemaan, tärkein vaihe on alkukartoitus. Kiinteistön sähkönkulutuksen lisäksi huomioimme muun muassa ilmansuunnat, kattorakenteiden kantavuudet ja mahdolliset kuormitukset esimerkiksi lumimassoille. Käyttämämme SolarThor-aurinkopaneelit on tehty kestämään ankariakin sääolosuhteita. Aurinkopaneelivalmistuksessa käytetään IEC-standardia ja valmistajamme läpäissyt kolme kertaa IEC-standardia vaativammat testit, kertoo Solarthorin tuotepäällikkö Arttu Lammensalo.

Auramaa - auronkoenergiaa

Aurinkoenergialla kohti hiilineutraalia logistiikkaa

Ympäristökuormituksen vähentäminen on tärkeä kehityskohde myös kuljetusalalla. Auramaa-yhtiöissä ympäristövastuullisuus on otettu vahvaksi osaksi yrityksen strategiaa. Investoinnit omaan aurinkoenergiaan ovat tärkeä askel kohti hiilineutraalia logistiikkaa. Jo nyt kaikki ostettu sähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvaa, kuljetuskalusto on keskimäärin alle 3,5 vuotta vanhaa, kiinteistöissä on led-valaistus, uusimmissä rakennuksissa maalämpö ja lämmöntalteenotto.
− Valitsimme aurinkovoimalan toimittajaksi Biolan Groupiin kuuluvan Solarthorin, koska olemme olleet tyytyväisiä aikaisempaan yhteistyöhön. Euralaisina yrityksinä meillä on pitkä yhteinen historia myös logistiikan saralla. Biolan ja Auramaa-yhtiöt ovat maan johtavia yrityksiä omalla alallaan. Me molemmat olemme perheyrityksiä haluamme olla kestävästi kehityksen suunnannäyttäjiä. Ja kun vielä asennuksen hoiti euralainen ETH Group, voidaan uutta aurinkovoimalaamme pitää paikallisena voimannäytteenä. Eikä tämä Euran terminaalin aurinkoenergiainvestointi jää suinkaan yrityksemme viimeiseksi, toteaa Jukka Vataja Auramaalta.
Auramaa-yhtiöt on perinteikäs suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut kotimaan maantiekuljetuksiin. Toimintaa on 13 eri paikkakunnalla ja yritysryhmä työllistää yli 700 logistiikka-alan ammattilaista.

Kannattava investointi yrityksille

Oletko harkinnut aurinkopaneelien hankkimista yrityksellesi? Aurinkosähkön käyttäminen mahdollistaa kaiken kokoisille yrityksille hiilijalanjäljen pienentämisen ja energiaomavaraisuuden kasvattamisen sähkölaskun pienentyessä. Oikein mitoitettu aurinkovoimala on kannattava investointi.